White Labs WLP520 Sigmund Kveik Ale
Tento tradičný Kveik kmeň kvasí rýchlo a s vysokým prekvasom. Dodáva pivu jemnú korenistú zemitosť, ostrosť a jedinečný esterový profil pomarančovej kôry. Flokuluje neobvykle veľké vločky. Sigmund's Voss Kveik tiež vykazuje schopnosť kvasiť pri širokom rozsahu teplôt, od 21 až do 37 °C, bez výrazných zmien v chuťovom profile a bez tvorby prenikavých fenolov a vyššich alkoholov.
Tieto kvasinky vytvárajú menej výrazný esterový profil a fermentujú pomalšie pri nižších teplotách. Zvyšovaním teploty rastie rýchlosť fermentácie a zvyšuje sa schopnosť prekvasovať pivo viac do sucha. The Yeast Bay odporúčajú používať tento kmeň pri jeho najvyšších teplotách (32 - 37°C).
Flokulácia: Vysoká
Teplotné rozmedzie: 21-37°C (70-100°F)
Výrobca: White Labs
Kód produktu: WL-30-520
Označené: White Labs WLP520 Sigmund Kveik Ale