Lallemand ABV AROMAZYME 100g
ABV AROMAZYME je potravinársky enzýmový prípravok so silnou glykozidázovou aktivitou odvodený z vybraného kmeňa Aspergillus niger. Skladá sa z β-glukozidázových enzýmov, ktoré sú schopné hydrolyzovať glykozidické väzby, uvoľňovať monoterpénalkoholové zlúčeniny a glukózu. Bol vyvinutý na zvýšenie komplexnosti profilu chmeľovej vône a chuti v pive. Aplikácia ABV AROMAZYME počas fermentácie poskytuje pivovarníkom možnosť zlepšiť využitie chmeľu uvoľňovaním ďalších prchavých aromatických zlúčenín, čím sa môže znížiť celkové množstvo použitého chmeľu alebo sa použijú menej sofistikované odrody chmeľu.
- Zvyšuje rozmanitosť chmeľových chutí a vôní zmenou pomeru špecifických terpénových zlúčenín
- Zlepšuje pocit v ústach a piteľnosť piva znížením nepríjemnej trpkej horkosti
- Mierne zvyšuje fermentovateľnosť mladiny
- Vylepšuje charakter menej sofistikovaných odrôd chmeľu
Odporúčaná dávka je 5 g/hl.
ABV AROMAZYME má optimálnu aktivitu medzi pH 3,5-6,5, hoci nižšia aktivita je stále pozorovaná pri pH 3,0 pri použití v kyslých pivách.
Optimálny teplotný rozsah je 15-65ºC. Rozrieďte enzým v primeranom množstve vody (~ 1 g v 10 ml), aby ste zabezpečili rovnomernú distribúciu v kvasnej nádobe.
Výrobca: Lallemand
Kód produktu: LAL-AZM-100G